Fetás-rozmaringos pogácsa
A receptet egy belgrádi nő angol-szerb weboldalán találtam - foodforthought. Sok féle pogácsát készítettem eddig, de fetásat még nem, így mivel volt is itthon pont egy 25 dkg-os feta csomag, erre esett a választásom. Két dolog is meglepő volt a recepttel kapcsolatban: egyrészt nem megy bele tojás, másrészt nincs benne se sütőpor, se élesztő... Ehhez képest sütéskor megemelkedett - nem is kicsit!!! Érdemes kipróbálni! Mindenkinek nagyon tetszett!
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg feta sajt
- 25 dkg hideg margarin, darabokra vagdosva
- 1 csapott kiskanál só
- 1 csapott kiskanál rozmaring
- őrölt bors (ízlés szerint)
- 1 tojás a kenéshez
- tetejére tetszés szerint köménymag vagy szezámmag
A száraz hozzávalók összekeverése után adagoljuk a sajtot és a margarint és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tésztánk. Amikor kész, tegyük néhány órára vagy akár egész éjszakára a hűtőbe.
Mielőtt nekiállnánk készíteni, sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb 1.5 cm vastagra, vagdossuk be a felszínét késsel, majd szagassuk ki a pogácsákat - én 3 cm átmérőjű szaggatót használtam.
Papírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük tojással, megszórjuk a tetejét köménnyel vagy szezámmaggal és addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirosodik.
Gabesz és Saci avokádó krémmel ették :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése