A legtutibb chilis bab




Ettek már a lányok több helyen is chilis babot, de azt mondták, az itthonit még egyik sem tudta überelni. Gabi meg is könnyebbült! :)

Hozzávalók (4 főre, három étkezésre😀):

  • 4 vörösbab konzerv (mi a Lidl-ben szoktuk venni)
  • 2 fej vöröshagyma, apróra kockázva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 60 dkg darált pulykamell
  • 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 4 zacskó mexikói chilis bab alap (ezt is a Lidl-ben vettük)
  • víz
  • olaj
  • 1 konzerc csemege kukorica

A hagymát olajon megpirítjuk, majd amikor üvegessé válik, rádobjuk a húst és fehéredésig együtt pirítjuk. Amikor megfelelőnek találjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, s ezután minden további hozzávalót beleteszünk: a felkockázott paprikákat, az alap port és a kukoricát, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és  közepes hőfokon főzzük, gyakran megkavargatva, amíg a leve be nem sűrűsödik. 
A többiek szerint akkor a legfinomabb, ha áll pár órát, mert akkorra érnek össze az ízek úgy igazán. 
Tejföllel és puha kenyérrel szeretik enni.

Megjegyzések