A legtutibb chilis bab
Ettek már a lányok több helyen is chilis babot, de azt mondták, az itthonit még egyik sem tudta überelni. Gabi meg is könnyebbült! :)
Hozzávalók (4 főre, három étkezésre😀):
- 4 vörösbab konzerv (mi a Lidl-ben szoktuk venni)
- 2 fej vöröshagyma, apróra kockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 60 dkg darált pulykamell
- 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 4 zacskó mexikói chilis bab alap (ezt is a Lidl-ben vettük)
- víz
- olaj
- 1 konzerc csemege kukorica
A hagymát olajon megpirítjuk, majd amikor üvegessé válik, rádobjuk a húst és fehéredésig együtt pirítjuk. Amikor megfelelőnek találjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, s ezután minden további hozzávalót beleteszünk: a felkockázott paprikákat, az alap port és a kukoricát, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és közepes hőfokon főzzük, gyakran megkavargatva, amíg a leve be nem sűrűsödik.
A többiek szerint akkor a legfinomabb, ha áll pár órát, mert akkorra érnek össze az ízek úgy igazán.
Tejföllel és puha kenyérrel szeretik enni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése