Tejszínes-fokhagymás szűzérme gombával





A szűzérmét mindenki nagyon szereti a családban,és szerették volna, ha az eddig elkészítettek közül főzöm meg valamelyiket, de mivel imádok új ízeket kipróbálni, mindig mást főzni, így most ilyen lett. Amennyire tartottak (mindig forgatják az újításaim miatt a szemüket) az új ízeltől, annyira ízlett nekik!

Hozzávalók:

  • 2 sertésszűz (Lidl-ben vettük), kb. 70 dkg, felszeletelve
  • 20 dkg sajtkrém
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg  csiperkegomba, felszeletlve
  • 1 vöröshagyma
Gomba nélküli változat Trixinek :)

Először a hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd a felszeletelt gombát rátesszük és addig főzzük, amíg a gomba leve teljesen elpárolog. Fűszerezzük sóval és borssal. Tegyük félre hűlni.
A sertésszűz szeleteket olajon mindkét oldalán süssük meg (sütés során sózzuk és borsozzuk), egy picit pirosodhat is - így biztosan átsül. Amikor mind átsül hagyjuk a serpenyőben - ha esetleg sok alatta azsíradék, kicsit öntsünk le belőle.
A mártáshoz keverjük össze a sajtkrémet a tejszínnel, nyomjuk bele a fokhagymát és alacsony hőfokon főzzük, kb 7-8 percig, majd adjuk hozzá bort, kakukkfüvet, sót és borsot. további 4-5 percig főzzük, majd öntsük rá a húsra, a gombát is tegyük bele, keverjük át és még főzzük együtt alacsony hőfokon 5 percig.
A család steak burgonyával ette, megnyalták az összes ujjukat :)

Megjegyzések