A nagyon tuti steak burgonya recept




Már jónéhányszor próbálkoztunk igazi steakburgonyát készíteni - vettünk is hozzá steakburgonya fűszerkeveréket, de soha sem lett olyan, mint az éttermekben, mert a miénk mindig szétjött... Gondoltuk, változtatunk a stratégián, és nem serpenyőben fogjuk sütni. Na, ez az igaziiiiii

Hozzávalók:

  • 8 db krumpli hájastól, alaposan átmosva
  • steak burgonya fűszerkeverék (házilag: só, szárított fokhagyma, bors, fűszerpaprika, szárított-őrölt rozmaring)
  • 1 evőkanál liszt
  • olívaolaj
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Az alaposan átsikált krumplikat enyhén sós vízben, közepes hőfokon megfőzzük, nagyon ügyelve arra, hogy a krumplik ne repedjenek meg és ne főjenek túl. Amint belemegy a villa, már vehetjük is ki őket a vízből és tegyük félre hűlni. 
Amikor kihűltek a krumplik, szeleteljük cikkekre - a mi tapasztalatunk szerint akkor finomabb a végeredmény, minél vékonyabbak a szeletek, mert ropogósabbak és fűszeresebbek.
Helyezzük a szeleteket egy sütőpapírral vagy sütőszilikonnal bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. A kb 1-1,5 dl olajat keverjük össze nagyon alaposan a liszttel és a steak burgonya fűszerkeverékkel és ezzel kenegessük át a kumpliszeleteket.
Addig süssük, amíg itt ott egy kicsit túlsül :)
A társaság oldáig volt a köretért!

Megjegyzések