Szűzérmék sajtos baconbundában





A hétvégi  főzésünk egyik csúcspontja volt ez az étel. Az elkészítés során terjengő illat is elbódított már, de az íze meg mindent vitt :)

Hozzávalók:

  • 2 db szűzérme, 1-1,5 cm karikákra felszeletelve
  • bacon csíkok
  • lapsajt
  • bors
  • olívaolaj
A felszeletelt húst forró olívaolajon épp annyira sütjük meg, hogy egy picit kezdjen itt-ott pirosodni - semmiképpen se szárítsuk ki!!! Sütés során sózzuk és borsozzuk. Amikor kész, szedjük ki egy tányérra a szeleteket és hagyjuk kihűlni. 
Amíg hűl, a sütőt be is kapcsolhatjuk melegedni, 200 fokra.

Sütés előtti fázis :)

Egy vágódeszkára helyezzünk baconszeleteket, szorosan egymás mellé. Ezután a bacont fedjük be lapsajtokkal. Ezután, mintha rétest készítenénk, a sajt és bacon tetejére, tegyünk egy sor szűzérmét, egymás mellé állítva - ezt ketten tudtuk csak kivitelezni :) Majd szintén ketten (hogy ne essen szét) feltekertük és egy kerámia tepsibe helyeztük - a tetejét alaposan megborsoztuk. Nekünk két ilyen hús rudunk lett.
a felmelegedett sütőben addig sütöttük, amíg a bacon szépen megpirult.
Nagyon-nagyon finom.
Persze, lehetne egyben is megsütni a szűzérmét és akkor a feltekerés is könnyebb lenne, de akkor a hús belsejét nem járja át a só és bors... Nekem így jobban ízlett :)


Megjegyzések