Szűzérmék sajtos baconbundában
A hétvégi főzésünk egyik csúcspontja volt ez az étel. Az elkészítés során terjengő illat is elbódított már, de az íze meg mindent vitt :)
Hozzávalók:
- 2 db szűzérme, 1-1,5 cm karikákra felszeletelve
- bacon csíkok
- lapsajt
- só
- bors
- olívaolaj
A felszeletelt húst forró olívaolajon épp annyira sütjük meg, hogy egy picit kezdjen itt-ott pirosodni - semmiképpen se szárítsuk ki!!! Sütés során sózzuk és borsozzuk. Amikor kész, szedjük ki egy tányérra a szeleteket és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, a sütőt be is kapcsolhatjuk melegedni, 200 fokra.
Egy vágódeszkára helyezzünk baconszeleteket, szorosan egymás mellé. Ezután a bacont fedjük be lapsajtokkal. Ezután, mintha rétest készítenénk, a sajt és bacon tetejére, tegyünk egy sor szűzérmét, egymás mellé állítva - ezt ketten tudtuk csak kivitelezni :) Majd szintén ketten (hogy ne essen szét) feltekertük és egy kerámia tepsibe helyeztük - a tetejét alaposan megborsoztuk. Nekünk két ilyen hús rudunk lett.
a felmelegedett sütőben addig sütöttük, amíg a bacon szépen megpirult.
Nagyon-nagyon finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése