Bulgur vörös babbal
Rizzsel is elkészíthető az alábbi recept, de minthogy elég sűrűn készül nálunk rizottó, gondoltam, próbáljuk meg ezt a receptet most bulgurral. Nagyon tetszett mindenkinek!
Eredetileg nem volt benne virsli, de Gabesznak valahogy nem volt teljes az íze a kajának, hiányolt bele vmi füsölt ízt, annak ellenére, hogy ő nem egy húsfüggő. Tettem bele. :)
Hozzávalók:
- 1 pohár (2 dl) bulgur, átmosva
- 1 konzerv vörös bab, átmosva
- 1 vöröshagyma, apróra felkockázva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- aprított petrezselyem (én a mélyhűtőből vettem ki)
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom - 140 gr
- 1 csapott kiskanál eritrit vagy cukor
- 4 db olajban megpirított virsli, felkarikázva
- só
- bors
- olívaolaj
A bulgurt 5 dl ételízesítős vízben, lefedve feltesszük főni, közepes hőfokon. Amikor a víz elpárolgott, kapcsoljuk ki a tűzhelyet és hagyjuk lefedve állni, mert még tovább fő így.
A vöröshagymát az olívaolajon pirítsuk meg. Amikor üvegesség válik, adjuk hozzá a fokhagymát, majd engedjük fel 1 dl vízzel, keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és az eritritet, sózzuk és borsozzuk. Főzzük 10 percig lefedve, majd dobjuk bele a petrezselymet és a virsli karikákat. Miután átkevertük hozzáadhatjuk a már elkészült bulgurt is. Csak addig hagyjuk a túzhelyen, amíg a lé - ha van, elfő.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése