Bulgur vörös babbal




Rizzsel is elkészíthető az alábbi recept, de minthogy elég sűrűn készül nálunk rizottó, gondoltam, próbáljuk meg ezt a receptet most bulgurral. Nagyon tetszett mindenkinek!
Eredetileg nem volt benne virsli, de Gabesznak valahogy nem volt teljes az íze a kajának, hiányolt bele vmi füsölt ízt, annak ellenére, hogy ő nem egy húsfüggő. Tettem bele. :)

Hozzávalók:

  • 1 pohár (2 dl) bulgur, átmosva
  • 1 konzerv vörös bab, átmosva
  • 1 vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • aprított petrezselyem (én a mélyhűtőből vettem ki)
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom - 140 gr
  • 1 csapott kiskanál eritrit vagy cukor
  • 4 db olajban megpirított virsli, felkarikázva
  • bors
  • olívaolaj
A bulgurt 5 dl ételízesítős vízben, lefedve feltesszük főni, közepes hőfokon. Amikor a víz elpárolgott, kapcsoljuk ki a tűzhelyet és hagyjuk lefedve állni, mert még tovább fő így.

A vöröshagymát az olívaolajon pirítsuk meg. Amikor üvegesség válik, adjuk hozzá a fokhagymát, majd engedjük fel 1 dl vízzel, keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és az eritritet, sózzuk és borsozzuk. Főzzük 10 percig lefedve, majd dobjuk bele a petrezselymet és a virsli karikákat. Miután átkevertük hozzáadhatjuk a már elkészült bulgurt is. Csak addig hagyjuk a túzhelyen, amíg a lé - ha van, elfő.


Megjegyzések