Pestós-spenótos gnocchi
Egy újabb gnocchi recept a sorban... Igazi olaszos illatokkal és ízekkel :) Sajnos nem sikerült valami túl szép képet készíteni, mert mire észbe kaptam, addigra már csak egy kevés maradt a tepsi szélében :) De legalább ízlett a családnak!
Hozzávalók:
- 500 gr krumplis gnocchi
- 1 fej vöröshagyma, felkockázva
- vaj
- só
- bors
- 3 púpos evőkanál zöld pesto (én a Lidl-ben vettem)
- 2 konzerv olajos tonhal
- 3-4 púpos evőkanál parmezán
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál tejföl
- (tej)
- 3 nagy marék (fagyasztott) spenót
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A gnocchit sós vízben feltesszük főni. Amikor feljönnek a víz felszínére, akkor szűrőlapáttal tegyük egy serpenyőbe, amelyben előzőleg vajat olvasztottunk, majd közepes hőfokon, alaposan forgassuk át a gnocchikat. Ezután egyengessük el egy tepsiben őket.
Tetején egyenletesen szórjuk szét a felkockázott vöröshagymát, spenótot és a lecsepegtetett tonhalat.
Egy tálkában keverjük össze a tejszínt, pestót, parmezánt és a tejfölt. Amennyiben a massza túl sűrű, hígítsük fel egy kicsit tejjel. Ezt az egyveleget öntsük rá a spenótos gnocchira, majd tegyük a sütőbe és addig süssük, amíg a teteje pirosodni nem kezd.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése