Pestós-spenótos gnocchi




Egy újabb gnocchi recept a sorban... Igazi olaszos illatokkal és ízekkel :) Sajnos nem sikerült valami túl szép képet készíteni, mert mire észbe kaptam, addigra már csak egy kevés maradt a tepsi szélében :) De legalább ízlett a családnak!

Hozzávalók:

  • 500 gr krumplis gnocchi
  • 1 fej vöröshagyma, felkockázva
  • vaj
  • bors
  • 3 púpos evőkanál zöld pesto (én a Lidl-ben vettem)
  • 2 konzerv  olajos tonhal
  • 3-4 púpos evőkanál parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • (tej)
  • 3  nagy marék (fagyasztott) spenót
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A gnocchit sós vízben feltesszük főni. Amikor feljönnek a víz felszínére, akkor szűrőlapáttal tegyük egy serpenyőbe, amelyben előzőleg vajat olvasztottunk, majd közepes hőfokon, alaposan forgassuk át a gnocchikat. Ezután egyengessük el egy tepsiben őket.
Tetején egyenletesen szórjuk szét a felkockázott vöröshagymát, spenótot és a lecsepegtetett tonhalat.

Egy tálkában keverjük össze a tejszínt, pestót, parmezánt és a tejfölt. Amennyiben a massza túl sűrű, hígítsük fel egy kicsit tejjel. Ezt az egyveleget öntsük rá a spenótos gnocchira, majd tegyük a sütőbe és addig süssük, amíg a teteje pirosodni nem kezd.

Megjegyzések