Pestós rizottó



A rizottó mindig tökéletes választás olyan alkalmakra, amikor gyors, de nagyon finom kajára vágyunk. Nálunk nagy kedvenc, minden ízesítésben - paradicsomos, babos, cukkinis, gombás, borsós, sárgarápás, stb. :)


Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma, felkockázva
  • olívaolaj
  • 1 púpos evőkanál puha vaj
  • 125 gr rizottó vagy szusi rizs
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 7 dl ételízesítős forralt víz
  • 2-3 evőkanál reszelt parmezán
  • 2-3 kiskanál zöld pesto
A vöröshagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd az alaposan átmosott rizst  hozzáadjuk, és átmelegítjük és elkeverjük a rizzsel.
Ezután ráöntjük a fehérbort és amint az elfőtt, merőkanalanként adagoljuk hozzá a forralt vizet. Amint a víz elfő, ismét adjunk hozzá egy evőkanálnyi vizet - mindaddig, amíg a rizs megfő.
Ezután adjuk hozzá a parmezánt, a pestót, keverjük át és tehetünk bele még egy kiskanálnyi vajat és egy kis borsot.


Megjegyzések