Pestós rizottó
A rizottó mindig tökéletes választás olyan alkalmakra, amikor gyors, de nagyon finom kajára vágyunk. Nálunk nagy kedvenc, minden ízesítésben - paradicsomos, babos, cukkinis, gombás, borsós, sárgarápás, stb. :)
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma, felkockázva
- olívaolaj
- 1 púpos evőkanál puha vaj
- 125 gr rizottó vagy szusi rizs
- 1 dl száraz fehérbor
- 7 dl ételízesítős forralt víz
- 2-3 evőkanál reszelt parmezán
- 2-3 kiskanál zöld pesto
A vöröshagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd az alaposan átmosott rizst hozzáadjuk, és átmelegítjük és elkeverjük a rizzsel.
Ezután ráöntjük a fehérbort és amint az elfőtt, merőkanalanként adagoljuk hozzá a forralt vizet. Amint a víz elfő, ismét adjunk hozzá egy evőkanálnyi vizet - mindaddig, amíg a rizs megfő.
Ezután adjuk hozzá a parmezánt, a pestót, keverjük át és tehetünk bele még egy kiskanálnyi vajat és egy kis borsot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése