Csirkemell kakukkfüves főttgesztenye raguval
Eredetileg ez a recept kacsamellel készül, de mivel csak csirke volt itthon, menetközben módosult a recept :) - mint mindig :):):)
A reeptet egyébként a Konyha újság karácsonyi számából vágtam ki. ha jól emlékszem, ez Mautner Zsófi receptje...
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell
- 2 fej lilahagyma, vékonyra felszeletelve
- szárított kakukkfű
- 1 evőkanál méz
- 4 evőkanál balzsamecet
- 2 dl alaplé (vagy leszűrt leveslé vagy vegetás víz)
- 12.5 dkg főtt gesztenye
A sózott-borsozott csirkemell szeleteket egy serpenyőben olaj és vaj keverékén pirosra sütjük, majd egy tányérra félretesszük.
A megmaradt zsiradékon megpároljuk a lilahagymát, majd a kaukkfüvet is rádobjuk, majd jöhet bele a méz. Amikor elkevertük benne a mézet, kanalazzuk bele a balzsamecetet, egy perc elteltével pedig mehet rá az alaplé és a gesztenye. Addig főzzük így együtt, amíg a lé fele elpárolog. Adjuk hozzá a húst, forgassuk meg a lében és már kész is. Amennyiben a szaftot túl hígnak találjuk, be lehet sűríteni, egy kis liszttel vagy étkezési keményítővel.
Krumplipürével tálaltam. Nagy sikere volt!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése