Csirkemell kakukkfüves főttgesztenye raguval





Eredetileg ez a recept kacsamellel készül, de mivel csak csirke volt itthon, menetközben módosult a recept :) - mint mindig :):):)
A reeptet egyébként a Konyha újság karácsonyi számából vágtam ki. ha jól emlékszem, ez Mautner Zsófi receptje...

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemell
  • 2 fej lilahagyma, vékonyra felszeletelve
  • szárított kakukkfű
  • 1 evőkanál méz
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 2 dl alaplé (vagy leszűrt leveslé vagy vegetás víz)
  • 12.5 dkg főtt gesztenye


A sózott-borsozott csirkemell szeleteket egy serpenyőben olaj és vaj keverékén pirosra sütjük, majd egy tányérra félretesszük.
A megmaradt zsiradékon megpároljuk a lilahagymát, majd a kaukkfüvet is rádobjuk, majd jöhet bele a méz. Amikor elkevertük benne a mézet, kanalazzuk bele a balzsamecetet, egy perc elteltével pedig mehet rá az alaplé és a gesztenye. Addig főzzük így együtt, amíg a lé fele elpárolog. Adjuk hozzá a húst, forgassuk meg a lében és már kész is. Amennyiben a szaftot túl hígnak találjuk, be lehet sűríteni, egy kis liszttel vagy étkezési keményítővel.
Krumplipürével tálaltam. Nagy sikere volt!


Megjegyzések