Kakukkfüves gnocchi




A családom kétségbeesésére akkor is újabb recepttel próbálkozom, ha egy konkrét receptet kérnek... Lehet, hogy benne lesz a fő alapanyag, de tuti valamit csakazértis variálok :):):)
De szerencsére ezúttal is nagyon ízlett nekik :)

Hozzávalók:

  • Egy csomag gnocchi (500 gr)
  • 30 dkg gomba, felszeletelve
  • vaj
  • 1 lilahagyma, vékoonyra felszeletelve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 csapott kiskanál szárított kakukkfű
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • tengeri só
  • őrölt bors
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál parmezán
A gnocchit tegyük sós vízbe és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, akkor lapáttal tegyük át egy serpenyőbe, amiben előzőleg vajat olvasztottunk. Kevergessük át a vajon a gnocchikat, majd tegyük félre eg időre.

Egy másik serpenyőben olvasszunk meg egy evőkanál vajat, dobjuk rá a gombát , majd fűszerezzük sóval, borssal és szójaszósszal és addig főzzük, amíg a gomba levének nagy részre el nem fő. Amikor már kevés leve van, adjuk hozzá a először a vöröshagymát, majd 2-3 perccel később a fokhagymát is. Öntsük rá a fehérbort a kakukkfűvel együtt. Vegyük le a hőfokot és főzzük 3-4 percig. Öntsük hozzá a tejszínt, valamint adjuk hozzá a parmezánt, keverjük át alaposan és már kész is. 

Megjegyzések