Kakukkfüves gnocchi
A családom kétségbeesésére akkor is újabb recepttel próbálkozom, ha egy konkrét receptet kérnek... Lehet, hogy benne lesz a fő alapanyag, de tuti valamit csakazértis variálok :):):)
De szerencsére ezúttal is nagyon ízlett nekik :)
Hozzávalók:
- Egy csomag gnocchi (500 gr)
- 30 dkg gomba, felszeletelve
- vaj
- 1 lilahagyma, vékoonyra felszeletelve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 3 csapott kiskanál szárított kakukkfű
- 1 evőkanál szójaszósz
- tengeri só
- őrölt bors
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál parmezán
A gnocchit tegyük sós vízbe és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, akkor lapáttal tegyük át egy serpenyőbe, amiben előzőleg vajat olvasztottunk. Kevergessük át a vajon a gnocchikat, majd tegyük félre eg időre.
Egy másik serpenyőben olvasszunk meg egy evőkanál vajat, dobjuk rá a gombát , majd fűszerezzük sóval, borssal és szójaszósszal és addig főzzük, amíg a gomba levének nagy részre el nem fő. Amikor már kevés leve van, adjuk hozzá a először a vöröshagymát, majd 2-3 perccel később a fokhagymát is. Öntsük rá a fehérbort a kakukkfűvel együtt. Vegyük le a hőfokot és főzzük 3-4 percig. Öntsük hozzá a tejszínt, valamint adjuk hozzá a parmezánt, keverjük át alaposan és már kész is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése