Magyaros csirke citrommal





Citromos csirkeként találtam a Yummly-n a receptet, de menetközben vettem észre, hogy tisztára magyaros, épp csak annyi eltéréssel, hogy citromot is adtak hozzá (én meg turbóztam még egy jó adag parmezánnal). Isteni lett!

Hozzávalók:




  • 7-8 szelet csirkemell
  • bors
  • 2 dl alaplé (amikor épp nincs ilyenem előre lekészítve, akkor mindenmentes vegetás vizet használok)
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csapott kiskanál édesnemes fűszepaprika
  • olívaolaj
  • vaj
  • 1 fej vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 2 dl tejszín
  • 1 marék aprított petrezselyemzöld

Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat és egy kis vajat, majd tegyük rá a hússzeleteket, mindegyiket sózzuk és borsozzuk. Amikor megfordítjuk, azt az oldalát is sózzuk és borsozzuk. Süssük őket szép pirosra, majd amikor megfelelőnek találjuk, tegyük át egy kerámia tepsibe (vagy amilyen van).
Egy tálban keverjük össze az alaplevet, citromlevet, fokhagymát és a fűszerpaprikát.
A sütőt közben kapcsoljuk be 180 fokra.
A csirke után megmaradt vaj-olaj keverékre dobjuk rá a hagymát és pároljuk üvegesre. Ekkor mehet rá az alaplé keverék és közepes hőfokon addig főzzük fedő nélkül, amíg egy kicsit megsűrűsödik. Akkor mehet bele a tejszín és a petrezselyem is. Alaposan átkeverjükk és még mielőtt felforrna, levesszük a tűzről és ráöntjük a csirkére. A tetejét gazdagon megszórjuk parmezánnal és mehet a sütőbe. Minthogy a hús mát megsült, csak addig kell a sütőben hagyni, amíg egy kicst megolvad-megsül a parmezán.

Megjegyzések