Rozmaringos-sonkás-sajtos bucik
A ráérős vasárnapi reggeleink egyik kedvence ez a buci :)
Hozzávalók (6 nagy bucihoz):
- 1.5 dl langyos tej
- 1 kiskanál cukor vagy méz
- 3 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 1 púpos kiskanál só
- 1 dl olívaolaj
- 1.5 dl natúr joghurt
- 15 dkg sonka, apróra felkockázva
- sajt, apróra felkockázva (a mennyiség attól függ, ki mennyire szereti, ha nyúlik a sajt :))
- szárított rozmaring
- tengeri só
- 1 tojás kenéshez
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Közben egy tálban összekeverjük a a lisztet a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat, joghurtot és a felfuttatott élesztőt is. 10 percig dagasszuk a tésztát, majd hagyjuk állni meleg helyen másfél órán át.
Amikor megkelt a tészta, osszuk hat felé - persze lehet több részre is osztani, akkor kisebbek lesznek a bucik és kevesebb töltelék fér bele.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A bucikat külön is gyúrjuk át, majd egy kicsit nyújtsuk meg. A közepére tegyünk sajtot és sonkát, szórjuk meg alaposan rozmaringgal, majd fogjuk össze a tésztát egy kis bucivá, óvatosan, hogy a töltelék a közepén maradjon és sehol se tudjon majd a sajt kifolyni.
A bucik tetejét kenjük meg tojással és szórjuk meg tengeri sóval és mehet is a sütőbe.
Nagyon ízlett mindenkinek.
Amikor első alkalommal készítettem el akkor két nagy hibát is elkövettem: nem dagasztottam hosszan, épp csak annyira, hogy összeálljon a tészta. Ettől a bucik darabja mintha két kilós lett volna, nem tudtak megkelni :) Másrészt légkeverésre állítottam a sütőt és a külseje egx picit megégett... A következő alkalmakkor már odafigyeltem a dolgokra: Gabival dagaszttattam le :):):)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése