Tonhalas fasírt
Minthogy este már egyikünknek sem volt kedve boltba menni, az itthon megtalálható dolgokból alkottunk fasírtot (minthogy épp semmi hús nem volt még a fagyasztóban sem).
Hozzávalók:
- 2 doboz olajos tonhal konzerv, lecsepegtetve
- 1 nagy főtt krumpli
- szerecsendió
- bors
- vegeta
- fél citrom leve
- 1 evőkanál margarin, hidegen mérve
- 1/4 pohár tej
- egy marék petrezselyem zöldje
- 1 tojássárgája
- 1 kisebb hagyma, felkockázva
- kenyérmorzsa
- olaj
A krumplit villával vagy krumplitörővel szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tonhalat, a tojássárgáját, hagymát, citrom levét, petrezselymet, margarint és a fűszereket. A tejet és utoljára hagytam, mert nem tudtam pontosan mennyit igényel majd a massza. Tényleg csak egy nagyon kevés kell belőle. Az alaposan átgyúrt masszából kis golyókat formálunk és megforgatjuk a kenyérmorzsában.
Forró olajban nem túl erős lángon szép pirosra sütjük.
A család steak burgonyával ette.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése