Tonhalas fasírt





Minthogy este már egyikünknek sem volt kedve boltba menni, az itthon megtalálható dolgokból alkottunk fasírtot (minthogy épp semmi hús nem volt még a fagyasztóban sem).

Hozzávalók:

  • 2 doboz olajos tonhal konzerv, lecsepegtetve
  • 1 nagy főtt krumpli
  • szerecsendió
  • bors
  • vegeta
  • fél citrom leve
  • 1 evőkanál margarin, hidegen mérve
  • 1/4 pohár tej
  • egy marék petrezselyem zöldje
  • 1 tojássárgája
  • 1 kisebb hagyma, felkockázva
  • kenyérmorzsa
  • olaj
A krumplit villával vagy krumplitörővel szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tonhalat, a tojássárgáját, hagymát, citrom levét, petrezselymet, margarint és a fűszereket. A tejet és utoljára hagytam, mert nem tudtam pontosan mennyit igényel majd a massza. Tényleg csak egy nagyon kevés kell belőle. Az alaposan átgyúrt masszából kis golyókat formálunk és megforgatjuk a kenyérmorzsában.
Forró olajban nem túl erős lángon szép pirosra sütjük.
A család steak burgonyával ette.


Megjegyzések