Tuti fasírt baconnel
Sokféle fasírtotkészítettem már az éves során, de erre mindenki egytől-egyig azt mondta Valami Isteni!!! Ami érdekes benne, hogy a bacon és a hagyma is pirítva kerül a darálthúsos masszába! De jöjjön is a leírás:
Hozzávalók:
- 40 dkg darált csirke vagy pulykamell
- 10 dkg bacon, nagyon apróra felszeletelve
- 1 fej vöröshagyma, apróra felszeletelve
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 db nyers tojás
- 4 szelet pirítós (toast) kenyér, tejbe áztatva
- vegeta
- bors
- pirospaprika
- kömény
- zsemlemorzsa
- olaj
A bacont egy kevés olajon megpirítjuk, majd a hagymát is rádobjuk és együtt pároljuk tovább, amíg a hagyma üvegessé nem válik.
A leáztatott kenyeret szűrőbe tesszük, és hagyjuk hogy a tej kicsepegjen.
Amikor a hagymás-baconos keverék kissé kihűlt, keverjünk össze minden hozzávalót: darálthúst, baconos-hagymát, fokhagymát, tojásokat, kinyomkodott kenyeret és a fűszereket. Amikor alaposa átgyúrtuk, formáljunk kis golyókat a masszából, majd hempergessük meg kenyérmorzsában és forró olajban süssük barnás-pirosra. Ne túl magas hőfokon süssük, nehogy a külseje megégjen, a belseje meg nyers maradjon.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése