Tuti fasírt baconnel




Sokféle fasírtotkészítettem már az éves során, de erre mindenki egytől-egyig azt mondta Valami Isteni!!! Ami érdekes benne, hogy a bacon és a hagyma is pirítva kerül a darálthúsos masszába! De jöjjön is a leírás:

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált csirke vagy pulykamell
  • 10 dkg bacon, nagyon apróra felszeletelve
  • 1 fej vöröshagyma, apróra felszeletelve
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 db nyers tojás
  • 4 szelet pirítós (toast) kenyér, tejbe áztatva
  • vegeta
  • bors
  • pirospaprika
  • kömény
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A bacont egy kevés olajon megpirítjuk, majd a hagymát is rádobjuk és együtt pároljuk tovább, amíg a hagyma üvegessé nem válik. 
A leáztatott kenyeret szűrőbe tesszük, és hagyjuk hogy a tej kicsepegjen.
Amikor a hagymás-baconos keverék kissé kihűlt, keverjünk össze minden hozzávalót: darálthúst, baconos-hagymát, fokhagymát, tojásokat, kinyomkodott kenyeret és a fűszereket. Amikor alaposa átgyúrtuk, formáljunk kis golyókat a masszából, majd hempergessük meg kenyérmorzsában és forró olajban süssük barnás-pirosra. Ne túl magas hőfokon süssük, nehogy a külseje megégjen, a belseje meg nyers maradjon.

Megjegyzések