Krékeres pácolt csirkemell




Hallottam már kukoricalisztben, napraforgóban, reszelt sajtban, mandulában forgatott csirkéről, de krékeresről még nem. A Yummly oldalán találtam a receptet a karácsonyi menünkhöz. Nagy sikere lett a receptnek, így mindenképpen fel kell kerülnie a blogra :)

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemell
  • 4 dl tejszín
  • 4 evőkanál Worchester szósz
  • bors
  • 2 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2-3 marék morzsolt sós kréker (Tuc Tuc a lidl-ből:))
  • olaj
  • vaj
Egy közepes méretű műnyag dobozban keverjük össze a tejszínt, citromlevet, Worchester szószt, fokhagymát, pirosaprikát, sót és a borsot. Ebbe az egyvelegbe nyomkodjuk bele a csirkéket, forgassuk meg , hogy alaposan befedje minden oldaláról. Fedjük le a doboz tetejével és egy teljes éjszakára ( de legalább 6 órára) tegyük hűtőbe.
Másnap a sütőt melegítsük fel 175 fokra.
A húsokat tegyük át egy hőálló üvegtepsibe, vagy akár egy sima tepsibe, aminek az aljára egy kis olajat öntöttünk. A hússzeletek tetejét alaposan szórjuk meg morzsolt krékerrel, tegyünk rá 1-2 szelet vajat és addig süssük (ne fedjük le!)
, amíg a kekszdarabok barnulni nem kezdenek. 
Frissen fogyasztva jó ropogós, másnapra ugyan megpuhul a kréker, de azt mondták, hogy úgy is nagyon finom.


Megjegyzések