Krékeres pácolt csirkemell
Hallottam már kukoricalisztben, napraforgóban, reszelt sajtban, mandulában forgatott csirkéről, de krékeresről még nem. A Yummly oldalán találtam a receptet a karácsonyi menünkhöz. Nagy sikere lett a receptnek, így mindenképpen fel kell kerülnie a blogra :)
Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell
- 4 dl tejszín
- 4 evőkanál Worchester szósz
- só
- bors
- 2 kiskanál őrölt pirospaprika
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2-3 marék morzsolt sós kréker (Tuc Tuc a lidl-ből:))
- olaj
- vaj
Egy közepes méretű műnyag dobozban keverjük össze a tejszínt, citromlevet, Worchester szószt, fokhagymát, pirosaprikát, sót és a borsot. Ebbe az egyvelegbe nyomkodjuk bele a csirkéket, forgassuk meg , hogy alaposan befedje minden oldaláról. Fedjük le a doboz tetejével és egy teljes éjszakára ( de legalább 6 órára) tegyük hűtőbe.
Másnap a sütőt melegítsük fel 175 fokra.
A húsokat tegyük át egy hőálló üvegtepsibe, vagy akár egy sima tepsibe, aminek az aljára egy kis olajat öntöttünk. A hússzeletek tetejét alaposan szórjuk meg morzsolt krékerrel, tegyünk rá 1-2 szelet vajat és addig süssük (ne fedjük le!)
, amíg a kekszdarabok barnulni nem kezdenek.
Frissen fogyasztva jó ropogós, másnapra ugyan megpuhul a kréker, de azt mondták, hogy úgy is nagyon finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése