Csirke babmártásban




Nagyban készítettük Gabival a Narancsos kacsamellet, amikor kiderült, hogy ő nem is szereti a kacsahúst, csak miattunk készíti olyan nagy hévvel 😲 Gyorsan nekiálltam valamit neki is főzni, ne maradjon éhen :):):) Volt itthon babkonzerv, csirkehús, paprika és paradicsom. Ez lett belőle:

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell, vékony csíkokra vagdosva
  • 1 vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • olaj
  • 2 nagy evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 paradicsom, apróra felkockázva
  • 1/2 paprika, felkockázva
  • oregáno
  • bazsalikom
  • 1 vörösbab konzerv, leszűrve (kb. 40 dkg)
  • só 
  • bors
  • liszt


  1. A hagymát kockára vágjuk, és megdinszteljük az olajon.
  2. Rádobjuk az áttört fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst.
  3. Megszórjuk sóval, borssal, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Ezután beleöntjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a lecsepegtetett babot, majd fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval és felöntjük egy pohár vízzel. Felforraljuk.
  5. Liszttel besűrítjük.
  6. Mi krumplipürével tálaltuk! Nagyon ízlett mindenkinek!

Megjegyzések