Csirke babmártásban
Nagyban készítettük Gabival a Narancsos kacsamellet, amikor kiderült, hogy ő nem is szereti a kacsahúst, csak miattunk készíti olyan nagy hévvel 😲 Gyorsan nekiálltam valamit neki is főzni, ne maradjon éhen :):):) Volt itthon babkonzerv, csirkehús, paprika és paradicsom. Ez lett belőle:
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell, vékony csíkokra vagdosva
- 1 vöröshagyma, apróra felkockázva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- olaj
- 2 nagy evőkanál sűrített paradicsom
- 2 paradicsom, apróra felkockázva
- 1/2 paprika, felkockázva
- oregáno
- bazsalikom
- 1 vörösbab konzerv, leszűrve (kb. 40 dkg)
- só
- bors
- liszt
- A hagymát kockára vágjuk, és megdinszteljük az olajon.
- Rádobjuk az áttört fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst.
- Megszórjuk sóval, borssal, és fehéredésig pirítjuk.
- Ezután beleöntjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a lecsepegtetett babot, majd fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval és felöntjük egy pohár vízzel. Felforraljuk.
- Liszttel besűrítjük.
- Mi krumplipürével tálaltuk! Nagyon ízlett mindenkinek!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése