Parmezános, tökmagos négyzetek
Trixit, Sacit és Gabeszt is teljesen lenyűgözte ez a kelttésztás csoda, amit ők előételként ettek ma ebéd előtt. Ebből a mennyiségből 14 darab lett.
Hozzávalók:
- 1.5 dkg friss élesztő
- 4 evőkanál langyos tej
- 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
- 7.5 dkg puha vaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 csapott kiskanál só
- 1 tojás
- 1 dl natúr joghurt
- 5 dkg túró
- 2 evőkanál főzőtejszín
A kenéshez:
- 1 tojás, felverve
- reszelt füstölt sajt
- pirított tökmag és köménymag
Az élesztőt eleverjük a langyos tejben és felfuttatjuk.
Az alapanyagokat összekeverjük és az élesztős tejet is hozzáadjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk és egy éles késsel négyzetekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenyjük a négyzetek tetejét tojással és megszórjuk tökmaggal, reszelt sajttal, valamint köménymaggal.
180 fokra felmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése