Parmezános, tökmagos négyzetek




Trixit, Sacit és Gabeszt is teljesen lenyűgözte ez a kelttésztás csoda, amit ők előételként ettek ma ebéd előtt. Ebből a mennyiségből 14 darab lett.

Hozzávalók:

  • 1.5 dkg friss élesztő
  • 4 evőkanál langyos tej
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 7.5 dkg puha vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 csapott kiskanál só
  • 1 tojás
  • 1 dl natúr joghurt
  • 5 dkg túró
  • 2 evőkanál főzőtejszín
A kenéshez:
  • 1 tojás, felverve
  • reszelt füstölt sajt
  • pirított tökmag és köménymag

Az élesztőt eleverjük a langyos tejben és felfuttatjuk.
Az alapanyagokat összekeverjük és az élesztős tejet is hozzáadjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk és egy éles késsel négyzetekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenyjük a négyzetek tetejét tojással és megszórjuk tökmaggal, reszelt sajttal, valamint köménymaggal.
180 fokra felmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.


Megjegyzések