Sajtos-tejfölös pogácsa
A lányok szívesebben visznek a suliba házi készítésű pogácsákat, mint péksüteményeket, így hát bőven van lehetőségem alkotni, új recepteket kipróbálni! Imádok sütni-főzni :)
Ide a blogra csak azok a receptek kerülnek fel, amelyek elnyerik a lányok tetszését. Eddig egy olyan volt, amire azt mondták, hogy nem igazán tetszett nekik - egy cheddar sajtos-hagymás pogi. Az kihúzva a listáról, részben mert Trixi hagyma-ellenes, másrészt szerintük a cheddar sajtos kelt tészták szárazzá válnak... :)
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 1 kis doboz tejföl
- 20 dkg margarin
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 3,5 dkg élesztő
- 5 dkg reszelt sajt
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A tejfölt és a margarint együtt melegítsük meg - vigyázzunk, hogy ne forrjon fel!!!
Mindent beletettem egy nagy tálba - sajnos most nem volt időm külön a száraz és külön a nedves hozzávalókat kevergetni, alaposan összegyúrtam a tésztát és félretettem, mert dolgoznom kellett. (Estig várt rám a tészta, mire neki tudtam állni, viszont a család annál inkább boldog volt, hogy a házba belépve mesés pogácsaillat fogadta őket :))
Négyszer hajtogattam át tésztát, majd kb. 3 centi átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggattam és papírral bélelt tepsire tettem. A tetejét megkentem tojássárgájával és még extra sajttal megszórtam a tetejét.
20-22 percig sült 200 fokon.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése