Halászlé, ahogy apa készíti
Minthogy mi Gabival folyton új ételeket főznénk, Trixi előre kijelentette, hogy karácsonykor kötelezően el kell készítenünk a halászlét, mert az az igazi karácsonyi étel. Előtte-utána alkothatunk, ahogy szeretnénk, de vannak dolgok, amikhez ünnepnapon ragaszkodnunk kell :)
Hozzávalók:
- 1 kg harcsafilé, felkockázva
- 2 halászlé alap
- 4 sárgarépa, felkarikázva
- 2 fehérrépa, felkarikázva
- 2-3 krumpli
- 1 vöröshagyma, felkockázva
- 2 tv paprika, felszeletelve
- 1 paradicsom, felkockázva
- olaj
A hagymát olajon megpároljuk, majd rádobjuk a paradicsomot és a paprikát és együtt pároljuk. Amikor a paradicsom megadja magát, felöntjük fél liter vízzel, és hozzáadjuk a 2 zacskó alaplevet és csomómentesre keverjük. Ezt az egészet átöntjük a turmixgépbe és alaposan összeturmixoljuk.
Visszaöntjük az alaplevünket az edénybe, felöntjük még vízzel, hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát, valamint a krumplit és közepes hőfokon főzzük. Ha kell, felöntjük még vízzel, nehogy a sűreje miatt leégjen az alja.
Amikor már szinte megfőtt a zöldség, hozzáadjuk a harcsát is és még további 20 percig főzzük.
Ellenőrizzük az ízeket, ha kell még adhatunk hozzá vegetát és borsot.
Tejföllel és puha kenyérrel az igazi!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése