Halászlé, ahogy apa készíti




Minthogy mi Gabival folyton új ételeket főznénk, Trixi előre kijelentette, hogy karácsonykor kötelezően el kell készítenünk a halászlét, mert az az igazi karácsonyi étel. Előtte-utána alkothatunk, ahogy szeretnénk, de vannak dolgok, amikhez ünnepnapon ragaszkodnunk kell :)

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsafilé, felkockázva
  • 2 halászlé alap
  • 4 sárgarépa, felkarikázva
  • 2 fehérrépa, felkarikázva
  • 2-3 krumpli
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • 2 tv paprika, felszeletelve
  • 1 paradicsom, felkockázva
  • olaj
A hagymát olajon megpároljuk, majd rádobjuk a paradicsomot és a paprikát és együtt pároljuk. Amikor a paradicsom megadja magát, felöntjük fél liter vízzel,  és hozzáadjuk a 2 zacskó alaplevet és csomómentesre keverjük. Ezt az egészet átöntjük a turmixgépbe és alaposan összeturmixoljuk.
Visszaöntjük az alaplevünket az edénybe, felöntjük még vízzel,  hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát, valamint a krumplit és közepes hőfokon főzzük. Ha kell, felöntjük még vízzel, nehogy a sűreje miatt leégjen az alja.
Amikor már szinte megfőtt a zöldség, hozzáadjuk a harcsát is és még további 20 percig főzzük.
Ellenőrizzük az ízeket, ha kell még adhatunk hozzá vegetát és borsot.
Tejföllel és puha kenyérrel az igazi!

Megjegyzések