Kukoricás-parmezános rizottó




A ma esti rántott gombafejekhez készült ez a rizottó és Sacinak, valamint Gabesznak nagyon bejött. Trixi sem a rizst, sem a parmezánt, sem a gombát nem szereti, így ő mandarint vacsizott :):):)

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér rizs (ez nem rizottó rizs, csak sima hosszú fehér szemű)
  • 1 kis konzerv csemege kukorica, levétől leszűrve
  • vaj
  • bors
  • adalékmentes ételízesítő
  • 1 liter alaplé (én felforralom a vizet az adalékmentes ételízesítővel és ez az alaplevem)
  • 3-4 púpos evőkanál reszelt parmezán
  • 1 fej vöröshagyma, apróra kockázva
A felkockázott hagymát vajon pirítsuk meg, és amikor üvegessé válik, akkor adjuk hozzá a rizst, 1-2 percig pirítsuk, adjuk hozzá a kukoricát is, majd ízesítsük sóval és borssal. Adjunk hozzá egy merőkanál alaplevet és csak akkor adjuk hozzá a következő merőkanálnyit, amikor az előzőt teljesen felszívta a rizs. Ezt mindaddig folytassuk, amíg a rizs meg nem puhul. Akkor adjuk hozzá a parmezánt és ellenőrizzük, megfelelő e a fűszerezés.

Megjegyzések