Gombával töltött, rántott palacsinta




Ez az étel nem a gyorsaságáról híres, de kárpótol a befektetett munkáért az öröm az arcokon :) (na jó, néha az is kevés)

Először is palacsintát kell sütni, amihez itt egy jó kis recept:

Palacsintarecept:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 3/4 dl olaj
  • olaj a sütéshez
Mixerrel mindent összekeverünk és teflon serpenyőben szépen kisütjük a palacsintákat.

Közben elkészítjük a gombamártást:
  • 30 dkg gomba, felszeletelve
  • 1 hagyma, apróra felkockázva
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • vegeta
  • bors
  • petrezselyem zöldje
  • olaj
A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Akkor hozzáadjuk a felaprított petrezselyem zöldet és a tejfölt és félretesszük hűlni.



A palacsintákra egyenként teszünk 1-2 evőkanálnyi gombamártást. Két oldalát behajtjuk, ezután óvatosan feltekerjük a palacsintát a töltelékkel együtt. 

Lisztbe, felvert tojásba és kenyérmorzsába megforgatjuk a kész palacsintákat (mint a rántott húst) és mehet is a serpenyőbe, amiben addigra felhevítettük az olajat.
Majonézzel nagyon finom :)

Megjegyzések