Gombával töltött, rántott palacsinta
Ez az étel nem a gyorsaságáról híres, de kárpótol a befektetett munkáért az öröm az arcokon :) (na jó, néha az is kevés)
Először is palacsintát kell sütni, amihez itt egy jó kis recept:
Palacsintarecept:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 3/4 dl olaj
- olaj a sütéshez
Mixerrel mindent összekeverünk és teflon serpenyőben szépen kisütjük a palacsintákat.
Közben elkészítjük a gombamártást:
- 30 dkg gomba, felszeletelve
- 1 hagyma, apróra felkockázva
- 1-2 evőkanál tejföl
- vegeta
- bors
- petrezselyem zöldje
- olaj
A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Akkor hozzáadjuk a felaprított petrezselyem zöldet és a tejfölt és félretesszük hűlni.
A palacsintákra egyenként teszünk 1-2 evőkanálnyi gombamártást. Két oldalát behajtjuk, ezután óvatosan feltekerjük a palacsintát a töltelékkel együtt.
Lisztbe, felvert tojásba és kenyérmorzsába megforgatjuk a kész palacsintákat (mint a rántott húst) és mehet is a serpenyőbe, amiben addigra felhevítettük az olajat.
Majonézzel nagyon finom :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése