Paradicsomos olasz tészta




A városból hazaérve Sacinak valami olaszosat volt ehetnéke. Az itthon található alapanyagokból ezt tudtuk összehozni és mit mondjak, mindannyian odáig voltak, annyira finom lett!!!


Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 2 nagy paradicsom, felkockázva
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 4-5 púpos evőkanál parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 1 marék bazsalikom (én fagyasztottat használtam
  • bors
  • 1 kiskanál cukor vagy eritrit
  • 1 csapott kiskanál őrölt édesnemes pirospaprika
  • 30-40 dkg főtt spagetti
  • olívaolaj
  • vaj


A vöröshagymát egy kis vaj és olívaolaj keverékében megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, rögtön utána a felkockázott paradicsomot, valamint a sűrített paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a cukrot és a fűszerpaprikát, valamint a bazsalikomot. 20 percig főzzük így együtt nagyon alacsony hőfokon. Akkor adjuk hozzá a tejszínt és a parmezánt is. Addig főzzük, amíg az szósz besűrűsödik. 
Keverjük össze a tésztával és már fogyasztható is! 
Nagyon olasz!


Megjegyzések