Pulykás-kelkáposztás tészta




Kicsit féltem, hogy milyen lesz a recept fogadtatása, mert érzésre alkottam, az itthon talált fél fej kelkáposztából. Sacinak és Gabesznak nagyon-nagyon tetszett, Trixi ellenérzése a káposztafélékkel szemben megmaradt.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált pulykamell
  • Fél fej kelkáposzta, apróra szeletelve
  • 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • 3 púpos evőkanál zöld pesto (Lidl-ben vásárolt)
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • víz
  • olaj

30 dkg tésztát főzünk sós, olajos vízben. A főzővizet tartsuk meg.
A darált pulykát olajon addig pirítjuk, amíg a hús fehér nem lesz, akkor fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A felkockázott kelkáposztát is hozzáadjuk és így együtt addig főzzük az egészet, amíg a hús és a kelkáposzta is jó puha lesz. Ha kell, a tészta vizéből adjunk hozzá, hogy szaftos legyen. Amikor megfelelőnek találjuk a hús ás káposzta állagát, öntsük fel 2dl tejszínnel. Amennyiben nemigen látszik a leve, adjunk hozzá annyi tésztafőző vizet, hogy az egészet szépen ellepje. Forraljuk fel, majd 1 evőkanál liszttel sűrítsük be, majd a pesto-t is keverjük hozzá!
Ellenőrizzük a fűszerezést, és már kész is! Parmezánnal még finomabb!

Megjegyzések