Húsleves grízkaluskával




Ez szinte már egy túl egyszerű, túl tiszta leves, de Sacinak ez a kedvence :) Az elmúlt pár napban kétszer is kérte, hogy készítsem el neki sok, nagyon puhárra főtt csirkehússal...

Hozzávalók:

  • 3 sárgarépa, hosszában félbe vágva
  • 2 fehérrépa, hosszában félbevágva
  • 1 vöröshagyma, egészben
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, egészben
  • 2 krumpli, félbevágva vagy egészben
  • 2 csirkemellfilé
  • napraforgó olaj
  • bors
  • vegeta
  • petrezselyemzöld
Grízgaluska hozzávalói:
  • 1 tojás
  • búzadara

Mindent beleteszünk egy lábasba, öntünk rá egy kis olajat (2-3 evőkanál), felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük sóval, borssal és vegetával, majd alacsony fokozatosan addig főzzük, amíg minden puhára nem fő.

Amikor már majdnem megfőtt a leves, elkészítjük a galuskát. Felverünk egy tojást, sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellett, adagoljuk hozzá a búzadarát. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl száraz a keverék, inkább egy kicsit puha legyen. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk kanállal, majd addig főzzük innentől a levest, amíg a galuska puhára nem főtt.

Megjegyzések