Húsleves grízkaluskával
Ez szinte már egy túl egyszerű, túl tiszta leves, de Sacinak ez a kedvence :) Az elmúlt pár napban kétszer is kérte, hogy készítsem el neki sok, nagyon puhárra főtt csirkehússal...
Hozzávalók:
- 3 sárgarépa, hosszában félbe vágva
- 2 fehérrépa, hosszában félbevágva
- 1 vöröshagyma, egészben
- 1 nagy gerezd fokhagyma, egészben
- 2 krumpli, félbevágva vagy egészben
- 2 csirkemellfilé
- napraforgó olaj
- só
- bors
- vegeta
- petrezselyemzöld
Grízgaluska hozzávalói:
Mindent beleteszünk egy lábasba, öntünk rá egy kis olajat (2-3 evőkanál), felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük sóval, borssal és vegetával, majd alacsony fokozatosan addig főzzük, amíg minden puhára nem fő.
Amikor már majdnem megfőtt a leves, elkészítjük a galuskát. Felverünk egy tojást, sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellett, adagoljuk hozzá a búzadarát. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl száraz a keverék, inkább egy kicsit puha legyen. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk kanállal, majd addig főzzük innentől a levest, amíg a galuska puhára nem főtt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése