Hamis Wellington bélszín
Azért hamis, mert nem marhából készült, hanem sertés szűzpecsenyéből... De a receptre véletlenül bukkantam rá vasárnap reggel, és boltba meg nem volt kedvünk menni. Szűzpecsenye volt itthon, így azzal dolgoztunk :):):) Egyébként így is nagyon-nagyon ízlett Sacinak és Gabesznak!!! Trixi semmit sem eszik, amiben gomba van...
A kész "rúd" |
Hozzávalók:
- 60 dkg szűzpecsenye
- só
- bors
- olaj, vaj
- mustár
- 2 fej vöröshagyma, apróra felkockázva
- 40 dkg gomba, nagyon apróra felkockázva
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma
- szeletelt bacon, kb. 8-10 hosszú szelet
- 1 csomag kész leveles tészta
- 2 felvert tojás
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A húst alaposan besózzuk és borsozzuk., majd a serpenyőben felforrósított olajban elkezdjük sütni. Ha bélszín lenne, hirtelen kellene kérgesíteni, de mi egyrészt nem szeretjük félig nyersen a húst, másrészt ez disznóhús, így nem túl erős hőfokon, szép lassan, alaposan átsütöttük.
Gábor tésztába tekeri a roládot |
Az átsült húst kivesszük a serpenyőből és alaposan átkenjük mustárral, majd félretesszük hűlni.
Ugyanabban a serpenyőben készítjük a gombát is. Olvasszunk fel 1-2 evőkanálnyi vajat, majd dobjuk rá a felaprított gombát és hagymákat. Addig pirítsuk, amíg teljesen el nem párolog a leve és szinte "szárazzá" nem válik. Tegyük félre a gombát is hűlni.
Piruló sertés szűz |
Terítsünk le két sor folpackot, arra függőlegesen rakjuk egymás mellé a baconszeleteket, amik tetején szétterítjük a gombát. A gombára tesszük rá a sült húst és így együtt a folpack segítségével tekerjük fel az egészet szalámi formára. A folpackkal alaposan burkoljuk be és tegyük hűtőbe negyed órára.
Folpackos állapot, hűtés előtt |
A munkafelületen terítsük ki a kész leveles tészta lapot és a folpacktól megszabadított tekercsünket most a tésztával tekerjük fel.
Papírral bélelt tepsibe helyezzük a hústekercset és addig sütjük, amíg a tészta piroskássá nem válik.
A szeleteléssel várjunk egy negyed órát. Utána nagyon szépen vágható.
"Állapotfelmérés" |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése