Paradicsomos rizottó




Ismét Saci kedvence készült a konyhában: rizottó :):):) Ezúttal paradicsomos! Nagyon finom, szaftos, olaszos...

Hozzávalók:

  • 160 gr rizs (a legjobb a rizottó rizs, de nekem sem volt itthon, így előfőzött barna rizsből készült)
  • 4 közepes méretű paradicsom, felkockázva
  • 2 kisebb fej vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 150 gr sűrített paradicsom
  • 20 gr vaj
  • olívaolaj
  • 3 púpos evőkanál parmezán
  • bazsalikom
  • 1 kiskanál eritrit vagy cukor
  • 1,5 l víz
  • ételízesítő
  • bors
A 1,5 liter vizet ételízesítővel és sóval felforraljuk.
A hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és addig pirítjuk így együtt, amíg az olajat magába nem szívja. Ekkor hozzáadunk egy merőkanálnyit a felforralt ízesített vízből és hagyjuk, hogy a víz elpárologjon. Ekkor hozzáadjuk a sűrített és felkockázott paradicsomot, a cukrot és a borsot. Átkeverjük, majd hozzáadunk egy újabb merőkanál vizet, odafigyelve, hogy a rizs ne ragadjon le és folyamatosan adagoljuk a vizet, anélkül, hogy az egész kiszáradna. Inkább mindig egy kicsit szószos legyen. Amikor a rizs szinte megfőtt (ne felejtsük el folyamatosan adagolni a vizet...), hozzáadjuk a parmezánt és fűszerezzük bazsalikommal. Amikor a rizs puha, hozzáadjuk a vajat, felolvasztjuk benne, ellenőrizzük, hogy elég sós, borsos e és már fogyasztható is! 
Mi így magában szoktuk enni, de sült hússal is nagyon finom.


Megjegyzések