Prágai szendvics
Idén augusztusban három csodálatos napot töltöttünk Prágában, sok finomságot ettünk és sok jó sört kóstoltunk :) Az első reggel, amikor a Petrin toronytól gyalogoltunk lefelé, azon tanakodtunk, vajon hol lenne a legjobb reggelizni, amikor Trixi észrevett egy nagyon pici kis reggelizőt. Nagyon hangulatos kis helynek tűnt, mindössze három kis asztalkával a macskaköves utcán... Olyan, de olyan jót ettünk ott, hogy evés közben ki is elemezték a szendvicseiket, hogy itthon is el tudják készíteni.
Ez lett a Prágai szendvics, ami ugyan nem egy két perces kaja, viszont minden vasárnap (amikor nyugi van és nincs se meló, se suli, se tanfolyam, se edzés) reggel ezzel indítják a napot 😄
Hozzávalók 1 szendvicshez:
- 3 szelet pirítós (toastkenyér)
- 1 salátalevél
- 1 vékony szelet csirkemell
- 2 szelet bacon
- majonéz
- vaj
- szárnyas fűszerkeverék
- 1 tojás
A 2 szelet bacont megpirítjuk.
Sütünk egy tükörtöjást.
Vajon a csirkemell szeletet, szárnyas fűszerkeverékkel megsüjük.
A serpenyőben maradt vajon a toast szeleteket kicsit megsütjük-átmelegítjük.
Az egyik toast kenyér lesz az alap, amit vékonyan megkenünk majonézzel. Arra tesszük a csirkehúst, rá a salátelevelet és egyik bacont, majd jön egy újabb toastkenyér, ami szintén vékonyan meg van kenve majonézzel, arra megy a tükörtojás, rá a másik bacon. Erre a rétegre megy a harmadik szelet pirítós szelet, felülről egy kicsit, óvatosan összenyomjuk a szendvicset, majd egy nagyon éles késsel keresztbe kettévágjuk, hogy két háromszöget kapjunk.
A lányok szerint, narancsos limonádéval ez a legtutibb reggeli :)
Reggeli előtt :) |
Reggeli után :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése