Prágai szendvics




Idén augusztusban három csodálatos napot töltöttünk Prágában, sok finomságot ettünk és sok jó sört kóstoltunk :) Az első reggel, amikor a Petrin toronytól gyalogoltunk lefelé, azon tanakodtunk, vajon hol lenne a legjobb reggelizni, amikor Trixi észrevett egy nagyon pici kis reggelizőt. Nagyon hangulatos kis helynek tűnt, mindössze három kis asztalkával a macskaköves utcán... Olyan, de olyan jót ettünk ott, hogy evés közben ki is elemezték a szendvicseiket, hogy itthon is el tudják készíteni.
Ez lett a Prágai szendvics, ami ugyan nem egy két perces kaja, viszont minden vasárnap (amikor nyugi van és nincs se meló, se suli, se tanfolyam, se edzés) reggel ezzel indítják a napot 😄



Hozzávalók 1 szendvicshez:

  • 3 szelet pirítós (toastkenyér)
  • 1 salátalevél
  • 1 vékony szelet csirkemell
  • 2 szelet bacon
  • majonéz
  • vaj
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 tojás

A 2 szelet bacont megpirítjuk.
Sütünk egy tükörtöjást.
Vajon a csirkemell szeletet, szárnyas fűszerkeverékkel megsüjük.
A serpenyőben maradt vajon a toast szeleteket kicsit megsütjük-átmelegítjük.
Az egyik toast kenyér lesz az alap, amit vékonyan megkenünk majonézzel. Arra tesszük a csirkehúst, rá a salátelevelet és egyik bacont, majd jön egy újabb toastkenyér, ami szintén vékonyan meg van kenve majonézzel, arra megy a tükörtojás, rá a másik bacon. Erre a rétegre megy a harmadik szelet pirítós szelet, felülről egy kicsit, óvatosan összenyomjuk a szendvicset, majd egy nagyon éles késsel keresztbe kettévágjuk, hogy két háromszöget kapjunk. 
A lányok szerint, narancsos limonádéval ez a legtutibb reggeli :)

Reggeli előtt :)
Reggeli után :)

Megjegyzések