Póréhagymás-lazacos makaróni





A legutóbbi Lazacos, spenótos spagettit szerettük volna ma is elkészíteni, de kiderült, hogy elhasználtam az összes lefagyasztott spenótot a mélyhűtőből, viszont boltba nagyon nem volt kedvünk menni, így egy másik receptet hoztunk össze (csak, mert ezek a hozzávalók voltak itthon 😊😊😊) Eszméletlenül jó lett!

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt makaróni
  • 2 evőkanál vaj (hidegen kimérve)
  • 1 egész póréhagyma, hosszában félbevágva és felszeletelve
  • 0.5 dl vodka
  • 0.5 l tejszín (Saci miatt mi laktózmenteset használtunk)
  • 4 szelet lazac, felszeletelve
  • 3 tojássárgája, felverve

A lazacszeleteket vajon pirosra, ropogósra sütjük, enyhén megsózzuk
A makarónihoz a vizet olajjal és sóval felforraljuk, majd megfőzzük. Leszűrjük és félretesszük.

A két jó nagy evőkanál vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd a felszeletelt póréhagymát 3-4 percig közepes hőfokon pároljuk, majd hozzáöntjük a vodkát. Így együtt addig pároljuk, amíg egyrészt az alkohol elpárolog, másrészt teljesen elfő a lé és akkor felöntjük a tejszínnel és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt lazacot és sózzuk, borsozzuk az egészet. Ehhez a keverékhez adjuk a főtt tésztát, majd a felvert tojássárgáját is, keverünk rajta néhányat és már kész is!!!

Nagyon-nagyon ízlett nekik 💗👍

Megjegyzések