Almás piskóta


 


Hozzávalók az almás réteghez:

- 5 alma megpucolva, nagyon vékonyra szeletelve vagy lereszelve
- 1 evőkanál eritrit
- 1 evőkanál méz
- fahéj
- 3 evőkanál sűrű kókusztejszín
- 2 púpos evőkanál vaj

Hozzávalók a tésztához:

- 1 evőkanál tápióka liszt
- 240 gr gluténmentes lisztkeverêk
- fél zacskó sütőpor
- 100 gr eritrit
- csipet só
- kókusztejszín
- 2 db tojás
- 1 dl víz
- 2 evőkanál baracklekvár

A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az almát. Megszórjuk fahéjjal, majd hozzáadjuk az eritritet és a mézet, majd teljes puhulásig pároljuk. Legvégül mehet bele a tejszín és főzzük még pár percig. Ha kész, öntsük egy magasabb falú, vastagon kivajazott tepsibe.

A tészta hozzávalóit alaposan keverjük át, majd öntsük az alma tetejére.
180 fokon süssük kb 40 percig.A

Megjegyzések