Csemegekukorica leves



 Hozzávalók:

- 2 konzerv cukormentes csemege kukorica
- 1 vöröshagyma, nagyon apróra kockázva
- 10cm -es darab póréhagyma, apróra kockázva
- 1 dl (rizs)tejszín
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő
- 1 csapott kiskanál pirospaprika
- petrezselyemzöld
- őrölt kömény
- 1 púpos evőkanál vaj
- 1 kiskanál eritrit
- pirított bacon
- reszelt sajt

Vajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát a póréval. Amikor üvegesedni kezd, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd beleöntjük a kukoricát a levével együtt és adunk még hozzà annyi vizet, ami épp ellepi.
Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemzölddel, köménnyel és egy kiskanál eritrittel.
Lefedve főzzük 20 percig, alacsony hőfokon. Amikor letelik a 20 perc, turmixoljunk bele, hogy krémesebb legyen, majd öntsük bele a tejszínt. Forraljunk rajta még egyet.
Ellenőrizzük a fűszerezést és tálaljuk reszelt sajttal és pirítort baconnal.

Megjegyzések