Minestrone leves


 


Hozzávalók:

- 1 cukkini, hosszában félbevágva, felszeletelve
- 3 sárgarépa, felszeletelve
- 3 db vöröshagyma, felkockázva
- 1 kis darab póréhagyma, felkarikázva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 konzerv vörösbab, levével
- 1 konzerv fehér bab, levével
- 1 kápia paprika, felkockázva
- 1 konzerv borsó, levével
- 2 marék kockázott zellergumó
- 6-7 evőkanál olívaolaj
- petrezselyemzöld
- bazsalikom
- oregáno
- kakukkfű
- rozmaring
- őrölt babérlevél
- őrölt kömény
- 1 kiskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő
- 1 dl sűrített paradicsom
- víz
- reszelt parmezán

Olívaolajon pároljuk üvegesre a vörös- és póréhagymát, majd amikor puha, mehet rá a fokhagyma. Keverjük át párszor. Majd adjuk hozzá a sárgarépát és a zellergumót. Nem túl erős hőfokon, folyamatosan kevergetve pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a cukkinit, paprikát és a konzerveket is. Ha a lé kevés, öntsük fel vízzel, hogy ellepje a sok zöldséget.
Fűszerezzük sóval, borssal, adalékmentes ételízesítővel, és sorban az összes fűszerrel: bazsalikommal, őrölt babérlevéllel, oregánóval, kakukkfűvel, köménnyel, rozmaringgal, petrezselyemzölddel és pirospaprikával.
Lefedve, nagyon alacsony hőfokon főzzük puhára - kb két órát főztem. Amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és kanál eritritet. Lefedve forraljuk fel, ellenőrizzük az ízeket és hagyjuk állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Mennyei!!!

Megjegyzések