Sütőtökös csokigolyók
Hozzávalók:
- 20 dkg hajdina liszt
- fél kiskanál szódabikarbóna
- fél kiskanál sütőpor
- csipet só
- 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 tojás
- 100 gr olívaolaj
- fél kiskanál vanília esszencia
- 240 gr sütőtök püré
- 100 gr méz
- 50 gr eritrit
A gombóchoz:
- 250 gr mascarpone
- cukormentes étcsoki (nálunk 4 tábla cukormentes csoki került rá)
A tököt pucoljuk meg, kockákra vagdosva 180 fokon süssük meg, mérjük ki a nekünk szükséges 240 grammot, majd krumplitörővel pépesítsük. Amint kihűlt, keverjünk össze minden hozzávalót, majd a tésztát öntsük vastagon kivajazott tepsibe és 160 fokon süssük meg. Amikor kihűlt, morzsáljuk szét és keverjük össze a mascarponéval.
Formáljunk gombócokat.
A csokit mikróban, alacsonyabb teljesítményen olvasszuk meg, majd a gombócokat mártsuk meg benne vagy csorgassuk rá és hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése