Fűszeres-diós krumpli


 

Hozzávalók:
- 3 nagyobb krumpli
- 4 szelet bacon
- 1 jó nagy gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj
- 1 lilahagyma, apróra kockázva
- 1 nagy marék dió, apróra vagdosva
- kakukkfű
- zsálya
- só
- bors

A krumplitnem alacsony hőfokon főzzük meg, vigyázva hogy be főjön túl és ne repedjen meg.
Amikor megfőtt, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük egy kivajazott tepsibe. Nagyon éles késsel óvatosan vagdossuk be keresztbe a tetejét, majd kenjük meg olívaolajjal. A résekbe tömködjünk jó sok felszeletelt bacont és tegyük 180 fokra felmelegített sütőbe és addig süssük, amíg a bacon megpirosodik.
Közben egy serpenyőben hevítsünk egy kis olívaolajat. Szórjuk rá a hagymát és pároljuk üvegesre, majd szórjuk rá a diót, röviddel azután a fokhagymát. Ekkor vegyük le egy kicsit a hőfokot, nehogy a fokhagyma megégjen. Szórjuk meg kakukkfűvel, zsályával, borssal és sóval, folyamatosan kevergetve még pirítsuk 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről.
Ezt a keveréket szórjuk a sütőből kivett forró krumplira, majd 3-4 percig süssük össze a sütőben.
Nagyon finom!!!

Megjegyzések