Tojásos brokkoli leves

 



Hozzávalók:
- 1 egész fej brokkoli
- 1 fej vöröshagyma, felkockázva
- 15 cm-es db póréhagyma, felkockázva
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1-2 szelet jalapeño paprika, nagyon picira kockázva
- 1.5 cm-es gyömbérdarab, lereszelve
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- víz
- currypor
- őrölt koriander
- kurkuma por
- kömény
- 1 dl kókusztejszín
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő

A kókuszzsíron üvegesre pirítjuk a vörös- és póréhagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és 1-2 perc elteltével mehet rá a felaprított brokkoli és a jalapeño paprika is. Pirítsuk együtt pár percig, folyamatos kevergetés mellett.
Öntsünk rá annyi vizet, ami éppen ellepi, majd reszeljük bele a gyömbért, és fűszerezzük sóval, ételízesítővel, borssal, curryvel, köménnyel, kurkumával és korianderrel.
Lefedve, alacsony hőfokon főzzük 20 percig, majd turmixoljunk bele, de ne legyen teljesen krémes. Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük meg és üssünk bele két tojást, amit azonnal el is keverünk benne.
Ellenőrizzükba fűszerezést és már tálalhatjuk is! Nagyon finom!

Megjegyzések