Szójaszószos sült gomba


 


Hozzávalók:
- 80 dkg gomba, félbevágva
- 4 fej hagyma, négybe vágva
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 dl balzsamecet
- 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- szárított kakukkfű
- őrölt bors

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A félbevágott gombákat a hagymával együtt egy tálba tesszük.
Egy mély tálkában összekeverjük a szójaszószt a balzsamecettel, majd szórunk bele kakukkfüvet és megborsozzuk, valamint a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Átkeverjük, majd egyenletesen a gombára csorgatjuk. Átkrverjük, hogy a gombát átjárja az öntet.
Öntsük a gombát egy olajjal átkent tepsire, majd légkeveréses fokozaton addig süssük, amíg "meggrilleződik".
Isteni finom!!!

Megjegyzések