Balzsamecetes csirkemell
Hozzávalók:
- 40 dkg felkockázott csirkemell
- 3 evőkanál méz
- 0.7 dl balzsamecet
- 2.5 dl víz
- adalékmentes ételízesítő
- bors
- 1 púpos evőkanál mustár
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szárított petrezselyem zöld
- kakukkfű
- oregánó
- rozmaring
- olívaolaj
Olívaolajon pirítsuk pirosasra a csirkemell kockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi és addig főzzük amíg teljesen elfő a víz.
Szedjük ki a húst egy másik edénybe. A serpenyőbe öntsünk még egy kis olívaolajat, azután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és szórjunk rá rozmaringot, kakukkfüvet és oregánót. A hőfokot egy kicsit vegyük lejjebb, nehogy megégjen a fokhagyma.
Folyamatosan kevergessük fél percig, majd öntsük rá a 2.5 dl vizet. Ezután mehet bele a méz, a mustár és a balzsamecet. 4-5 percig főzzük így együtt, majd tegyük bele a pirított/főtt csirkemell kockákat és addig főzzük, amíg megsűrűsödik a lé, vagy elpárolog.
Krumplipürével mennyei!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése