Balzsamecetes csirkemell


 

Hozzávalók:

- 40 dkg felkockázott  csirkemell 

- 3 evőkanál  méz

- 0.7 dl balzsamecet

- 2.5 dl víz

- adalékmentes  ételízesítő 

- bors

- 1 púpos evőkanál  mustár

- 3 nagy gerezd fokhagyma

- 1 evőkanál szárított  petrezselyem zöld

- kakukkfű 

- oregánó

- rozmaring

- olívaolaj


Olívaolajon pirítsuk pirosasra a csirkemell kockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi és addig főzzük amíg teljesen elfő a víz.

Szedjük ki a húst egy másik edénybe. A serpenyőbe öntsünk még egy kis olívaolajat, azután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és szórjunk rá rozmaringot, kakukkfüvet  és oregánót. A hőfokot egy kicsit vegyük  lejjebb, nehogy megégjen a fokhagyma.

Folyamatosan kevergessük fél percig, majd öntsük rá a 2.5 dl vizet. Ezután mehet bele a méz, a mustár és a balzsamecet. 4-5 percig főzzük így együtt, majd tegyük bele a pirított/főtt csirkemell kockákat és addig főzzük, amíg megsűrűsödik a lé, vagy  elpárolog.

Krumplipürével mennyei!!! 

Megjegyzések