Gluténmentes lángos


 

Gluténmentes lángos


Hozzávalók:

- 300 gr gluténmentes lisztkeverék (Schär)

- 1 dl langyos cukormentes mandulatej

- 1 kiskanál méz

- 1 tasak száraz élesztő

- 1.4 dl víz

- 1 csapott kiskanál só


A lisztben keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a vizet.

Adjuk a langyos tejhez a mézet, oldjuk fel kevergetéssel, majd mehet bele az élesztő. Azt is keverjük el, majd várjunk 5-10 percet.

Amikor felfutott az élesztő, öntsük a liszthez és gyúrjuk meg a tésztát. Én a  mixer dagasztófunkcióját használom, mert útálom, ha az ujjaim közé megy a tészta 😁😁😁 

Amikor összeáll a tészta, fedjük le a tálat és hagyjuk állni 30 percet.

Amikor letelik a 30 perc, olajozzuk meg a kezünket, tépjünk le egy nagy maréknyi tésztát, lapítgatva húzzuk szét, majd forró olajban süssük aranybarnára.

Aki fogyaszthat tejterméket, az tejföllel, fokhagymával és reszelt sajttal egye, aki nem, az növényi sajttal vagy ahogyan szereti/eheti 😁

Megjegyzések