Tejszínes sonkaleves
Hozzávalók:
- 35 dkg krumpli, megpucolva, felkockázva
- 1 egész póréhagyma, felkarikázva
- 1 nagyobb vöröshagyma, felkockázva
- 2 dl sima vagy növényi tejszín, ízlés szerint.
- 6-7 szelet bacon
- 20 dkg pármai jellegű sonka, nagyon vékonyan felszeletelve, felcsíkozva
- adalékmentes ételízesítő
- só
- bors
- kakukkfű
- olívaolaj
A sonkát egy kevés olívaolajon, nem túl erős fokozaton, gyakran kavargatva megpirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát és a vöröshagymát is és közepes hőfokon 5 percig rgyütt pároljuk. Ekkor mehet rá a krumpli és fűszerezzük borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel és egy kevés sóval. Öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi.
Lefedve főzzük kb 15 percig (a krumpli puhuljon meg).
Közben a bacont serpenyőben pirítsuk ropogósra.
Amikor a krumplis egyveleg megfő, öntsük turmixgépbe, öntsük hozzá a tejszínt és dolgozzuk krémesre.
Visszaöntve a lábasba, forraljuk fel.
A ropogós baconnel tálaljuk és egy kis tejföllel, aki eheti
Nagyon finom 👍😋❤
Megjegyzések
Megjegyzés küldése