Tejszínes sonkaleves


 

Hozzávalók:

- 35 dkg krumpli, megpucolva, felkockázva

- 1 egész póréhagyma, felkarikázva

- 1 nagyobb vöröshagyma, felkockázva

- 2 dl sima vagy növényi tejszín, ízlés szerint.

- 6-7 szelet bacon

- 20 dkg pármai jellegű sonka, nagyon vékonyan felszeletelve, felcsíkozva

- adalékmentes ételízesítő

- só

- bors

- kakukkfű

- olívaolaj


A sonkát egy kevés olívaolajon, nem túl erős fokozaton, gyakran kavargatva megpirítjuk, majd hozzáadjuk a póréhagymát és a vöröshagymát is és közepes hőfokon 5 percig rgyütt pároljuk. Ekkor mehet rá a krumpli és fűszerezzük borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel és egy kevés sóval. Öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi. 

Lefedve főzzük kb 15 percig (a krumpli puhuljon meg).

Közben a bacont serpenyőben pirítsuk ropogósra.

Amikor a krumplis egyveleg megfő, öntsük turmixgépbe, öntsük hozzá a tejszínt és dolgozzuk krémesre.

Visszaöntve a lábasba, forraljuk fel.

A ropogós baconnel tálaljuk és egy kis tejföllel, aki eheti

Nagyon finom 👍😋❤


Megjegyzések