Koreai csirke lencse kaviárral


 


Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell, felkockázva
- olívaolaj
- 4 evőkanál szójaszósz
- 5 evőkanál édes chili szósz
- 4 evőkanál rizsecet
- 4 evőkanál méz
- 2 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 150 gr fekete lencse 4 dl vízben, sóval/olajjal puhára párolva
- adalékmentes ételízesítő

6 evőkanál olívaolajon pirìtsuk fehérre a húskockákat. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg adalékmentes ételízesítővel. Öntsük fel 5 dl vízzel és addig pároljuk, amíg csak kevés lé marad.
Ekkor adjuk hozzá a mézet, a szezámolajat, a rizsecetet, a chili szószt, a fokhagymát, a gyömbért, a szójaszószt és a gyömbért is. Keverjük át, ellenőrizzük az ízesítést, majd tálalhatjuk is a fekete lencsével.
Isteni!

Megjegyzések