Stahl féle almás csirkemáj


 

Hozzávalók:

- 500 gr vöröshagyma, felkarikázva

- 20 dkg puha vaj

- 1 dl olaj

- 1 evőkanál szárított majoranna

- őrölt babérlevél

- 300 gr alma, hèjastól, kicsumázva, felszeletelve

- 2 evőkanál méz

- 1 evőkanál almaecet

- 500 gr csirkemáj, felcsíkozva


Az olaj felét összemelegítjük 50 gr vajjal, hozzáadjuk a vöröshagymát, sózzuk-borsozzuk és lefedve, néha átkeverve 20 perc alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A félidőnél megszórjuk majorannával és babérlevéllel.

Közben egy másik serpenyőben 100 gr vajat felforrósítunm és az almacikkeket 4-4 perc alatt megsütjük.

Az sült almát szűrőlapáttal átszedjük egy tálba és a serpenyőben maradt vajhoz hozzáadjuk először  a mézet, majd 2 perc múlva az ecetet is. Az ecet szúrós szaga 2 perc folytonos kevergetés után el is illan. Ezt a keveréket ráöntjük az sült almára és összekeverjük.

A puha hagymát, ami eddig fedő alatt párolódoyt, most fedő nélkül megpirítjuk egy kicsit.

Abban a serpenyőben, amiben az almát sütöttük, a májat a maradék vajon és olajon megpirítjuk 4-5 perc alatt. Csak a végén sózzuk a májat! 

A hagymához keverjük hozzá a májat, majd utána az almás egyveleget és egy perc alatt melegítsük össze.

Mennyei! 


Az eredeti recepttől csak annyiban tértünk el, hogy a cukor helyett mézet használtunk és sertésmáj helyett csirkemájból készítettük.


Megjegyzések