Stahl féle almás csirkemáj
Hozzávalók:
- 500 gr vöröshagyma, felkarikázva
- 20 dkg puha vaj
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál szárított majoranna
- őrölt babérlevél
- 300 gr alma, hèjastól, kicsumázva, felszeletelve
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál almaecet
- 500 gr csirkemáj, felcsíkozva
Az olaj felét összemelegítjük 50 gr vajjal, hozzáadjuk a vöröshagymát, sózzuk-borsozzuk és lefedve, néha átkeverve 20 perc alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A félidőnél megszórjuk majorannával és babérlevéllel.
Közben egy másik serpenyőben 100 gr vajat felforrósítunm és az almacikkeket 4-4 perc alatt megsütjük.
Az sült almát szűrőlapáttal átszedjük egy tálba és a serpenyőben maradt vajhoz hozzáadjuk először a mézet, majd 2 perc múlva az ecetet is. Az ecet szúrós szaga 2 perc folytonos kevergetés után el is illan. Ezt a keveréket ráöntjük az sült almára és összekeverjük.
A puha hagymát, ami eddig fedő alatt párolódoyt, most fedő nélkül megpirítjuk egy kicsit.
Abban a serpenyőben, amiben az almát sütöttük, a májat a maradék vajon és olajon megpirítjuk 4-5 perc alatt. Csak a végén sózzuk a májat!
A hagymához keverjük hozzá a májat, majd utána az almás egyveleget és egy perc alatt melegítsük össze.
Mennyei!
Az eredeti recepttől csak annyiban tértünk el, hogy a cukor helyett mézet használtunk és sertésmáj helyett csirkemájból készítettük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése