Édesburgonya pogácsa

 



Hozzávalók:
- 1 édesburgonya, megpucolva, felkockázva
- 40 dkg teljes őrlésű búzaliszt
- 2 evőkanál disznózsír
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál só- bors
- 2 dl rizstej vagy mandulatej
- 1 zacskó száraz élesztő
- 1 tojás a megkenéshez
- puha vaj

Az édesburgonyát főzzük puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
Az 2 dl rizstejet melegítsük meg és szórjuk bele az élesztőt. Futtassuk fel.
A lisztet keverjük el a sóval, borssal, adjuk hozzá az olívaolajat és a disznózsírt.
Legvégül adjuk a liszthez a krumplit és a felfutott élesztőt. Gyúrjuk meg, hagyjuk kelni.
Amikor megkel, nyújtsuk ki egy ujjnyira és a tetejét kenjük meg vajjal. Hajtsuk be kétszer. Újra nyújtsuk ki, ismét vajazzuk és ismét hajtogassuk.
Végül még egyszer nyújtsuk ki egy ujjnyira, szaggassuk ki és helyezzük papírral bélelt tepsibe. Tetejét kenjük meg felvert tojással.
180 fokos sütőben süssük 30-35 percig.
Isteni finom!!!

Megjegyzések