Ázsiai sárgarépa krémleves

 



Hozzávalók:
- 75 dkg felkarikázott sárgarépa
- 1 vöröshagyma, felkockázva
- 15 cm-es db póréhagyma, felkarikázva
- 3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csapott kiskanál frissen reszelt gyömbér
- 6 dl víz
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő
- őrölt koriander
- 2.5 dl kókusztejszín
- 1 szelet lime
- 2 púpos evőkanál kókuszzsír

A kókuszzsírt olvasszuk fel, majd dobjuk rá a vöröshagymát és a póréhagymát. Közepes hőfokon pároljuk pár percig, majd mehet rá a fokhagyma és a gyömbér is. Amikor a.hagyma üvegessé válik tegyük bele a sárgarépát, pároljuk 2-3 percig, sűrűn kavargatva. Akkor öntsük rá a vizet, majd ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel és korianderrel. Majd lefedve, alacsony hőfokon főzzük, amíg a répa puha lesz. Ekkor turmixoljunk bele egy kicsit, de ha krémesen szeretjük, akkor teljesen.
Öntsük bele a kókusztejszínt, sózzuk úra ha kell. Ha túl sűrű, mehet bele még egy kis víz.
Újra forraljunk egyet rajta, majd vegyük le a tűzről, tegyük bele a lime szeletet és lefesve hagyjuk állni legalább 20 percet.
Nagyon finom!!!

Megjegyzések