Gluténmentes sós pogácsa


 


Hozzávalók:

- 500 gr Schär gluténmentes lisztkeverék
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál méz
- 1 tasak (7g) száraz élesztő
- 75 ml langyos kókusztej vagy rizstej
- 250 gr margarin
- 1 tojás
- 190 gr sűrű kókusztejszín

Plusz:
- margarin
- felvert tojás

A langyos tejben mézzel felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet összekeverjük a sóval, margarinnal, tejszínnel és tojással, alaposan átmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejes élesztőt és tovább dagasztjuk a tésztát.
Langyos helyen, lefedve hagyjuk állni 40 percig.
A negyvem perc letelte után nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg margarinnal, majd kétszer hajtsuk félbe. Hagyjuk állni 15 percet.
Újra nyújtsuk ki, ismét kenjük meg margarinnal, hajtsuk kétszer félbe és megint hagyjuk állni negyed órát.
Utolsó körben nyújtsuk ki, margarinnal kenjük meg, hajtsuk kétszer félbe, nyújtsuk ki és ezúttal már szaggassuk is ki pogácsaszaggatóval. Tetejét kenjük le felvert tojással, majd 180 fokra felmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
Nagyon finom, mindenmentes pogácsa 😋😍

Megjegyzések