Tepsiben sült pácolt csirke
Tepsiben sült pácolt csirke
A csirkepáchoz:
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl rizsecet
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál szezámolaj
- őrölt gyömbér
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- fél kg szeletelt, kiklopfolt csirkemell
Keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük a kiklopfolt csirkemell szeletekre, alaposan forgassuk át és lefedve egy napig hagyjuk pácolódni.
1/2 pohár 20%-os tejföl
1/2 pohár natúrj joghurt
1 dl cukormentes majonéz
Reszelt parmezán
Az egy napig pácolódott csirkemell szeleteket helyezzük egy tepsi aljára
A tejfölt, joghurtot és a majonézt keverjük simára, majd egyenletesen osszuk el a hússzeletek tetején.
Ezután az egészet jó gazdagon szórjuk meg parmezánnal és 180 fokra felmelegített sütőben süssük, amíg a teteje pirosasra sül.
Mennyei!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése