Tepsiben sült pácolt csirke


 


Tepsiben sült pácolt csirke


A csirkepáchoz:


- 1 dl szójaszósz

- 1 dl rizsecet

-  2 evőkanál méz

-  2 evőkanál olívaolaj

- 1 kiskanál szezámolaj

- őrölt gyömbér

- 2 gerezd zúzott fokhagyma

- fél kg szeletelt, kiklopfolt csirkemell


Keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük a kiklopfolt csirkemell szeletekre, alaposan forgassuk át és lefedve egy napig hagyjuk pácolódni.


1/2 pohár 20%-os tejföl

1/2 pohár natúrj joghurt

1 dl cukormentes majonéz

Reszelt parmezán


Az egy napig pácolódott csirkemell szeleteket helyezzük egy tepsi aljára

A tejfölt, joghurtot és a majonézt keverjük simára, majd egyenletesen osszuk el a hússzeletek tetején.

Ezután az egészet jó gazdagon szórjuk meg parmezánnal és 180 fokra felmelegített sütőben süssük, amíg a teteje pirosasra sül.

Mennyei! 

Megjegyzések