Tojásos tökleves


 

Hozzávalók:
- 50 dkg közönséges tök, megtisztítva, kimagozva, almareszelőn lereszelve
- 1 vöröshagyma, felkockázva
- 15 cm-s póréhagyma darab, felkarikázva
- 1 újhagyma, felkarikázva
- 3 tojás, felverve
- adalékmentes ételízesítő
- só
- bors
- 1 kiskanál pirospaprika
- kapor
- 1 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt
- 1 evőkanál eritrit
- 1 dl rizstejszín vagy kókusztejszín vagy sima tejszín

Olívaolajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd szórjuk rá a lisztet és pirítsuk aranysárgára. Húzzuk le a tűzről, majd keverjük bele a pirospaprikát és öntsük fel 2 dl vízzel. Keverjük csomómentesre. Mehet bele a tök, keverjük át és adjunk hozzá még 4 dl vizet. Fűszerezzük sóval, borssal, adalékmentes ételízesítővel, kaporral. Adjuk hozzá az eritritet és lefedve főzzük 15 percig.
Vrgyük le a fedőt és folyamatos kavargatás mellett csorgassuk bele a felvert tojást. Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük át és amikor felforr kész is!!!
Isteni finom!!! Az édesburgonyás pogácsával ettük ❤❤❤

Megjegyzések