Puha almás süti

 



Hozzávalók:
- 12 dkg gluténmentes lisztkeverék (Lidl-ben is lehet kapni)
- 12 dkg őrölt zabpehely
- 1 púpos kiskanál sütőpor
- csipet só
- 11.5 dkg eritrit
- 1 evőkanál fahéj
- 6 dkg juharszirup
- 2 egész tojás
- 2 púpos evőkanál barack lekvár
- 1 dl víz

Tetejére:
- 2 alma, megtisztítva és felkockázva
- 2 ek eritrit
- 2 ek olívaolaj

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A piskóta hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd egy vastagon kivajazott formába öntjük (enyém 25*14 cm).
Tetejére rászorjuk az almakockákat, kicsit belenyomkodjuk a tésztába. Megszórjuk a 2 evőkanál eritrittel, majd az olívaolajat rácsorgatjuk egyenletesen és 40 percre betesszük a sütőbe.
Fél órát hagyjuk a tepsiben állni, utána könnyen kivehető, szépen szeletelhető és nem morzsálódik.
Isteni!!!

Megjegyzések