Mustáros rétegelt karaj

 



Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 3 db felkarikázott vöröshagyma
- 10 cm-es póréhagyma darab, felkockázva
- 3 szál újhagyma, felkarikázva
- 7-8 db felkarikázott csemege uborka
- só
- bors
- mustár
- cukormentes majonéz
- reszelt sajt

A három féle hagymát olívaolajon pároljuk üvegesre, majd fűszerezzük sóval, borssal és adalékmentes ételízesítővel. Tegyük félre.
A karajszeletek mindkét oldalát bevagdossuk, mint ahogy a pogácsákat szoktuk.
Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd tegyük egy papírral bélelt tepsibe.
A karajszeletek tetejét először kenjük meg egy ujjnyi vastagon mustárral, majd egy ujjnyi vastagon majonézzel. A megkent húsokon osszuk el a párolt hagymát, azután egy réteg csemegeuborkát.
Az egészet reszeljük le sajttal és 180 fokon süssük 30 percig. Ekkor öntsük le róla a felesleges levet, majd légkeverésen csak addig süssük még, amíg a sajt megpirosodik - ez csupán pár perc.

Isteni 😍

Megjegyzések