Mustáros szűzérmék


 


Hozzávalók:


- 2 szűzérme, kb. 1.5 cm vastagon felkarikázva

- só

- bors

- adalékmentes  ételízesítő 

- 3 púpos evőkanál vaj (hidegen mérve)

- 2 evőkanál  citromlé

- 3 púpos evőkanál mustár

- 3 evőkanál Worchestershire  szósz 

- 1 púpos kiskanál petrezselyem

- 5 evőkanál (rizs)tejszín


A szűzérméket a tenyerünkkel lapítgassuk le és borsozzuk meg.

Vajon süssük pirosra a szeletek mindkét oldalát. Tegyük félre.

A serpenyőben maradt vajhoz adjuk hozzá a citromlevet,  a Worchestershire szószt és a mustárt. Fakanállal keverjük simára. Alacsony hőfokon forraljuk fel. Öntsük hozzá a tejszínt, ismét keverjük át, majd ezt a szószt csorgassuk a hússzeletekre.


Megjegyzések