Mustáros szűzérmék
Hozzávalók:
- 2 szűzérme, kb. 1.5 cm vastagon felkarikázva
- só
- bors
- adalékmentes ételízesítő
- 3 púpos evőkanál vaj (hidegen mérve)
- 2 evőkanál citromlé
- 3 púpos evőkanál mustár
- 3 evőkanál Worchestershire szósz
- 1 púpos kiskanál petrezselyem
- 5 evőkanál (rizs)tejszín
A szűzérméket a tenyerünkkel lapítgassuk le és borsozzuk meg.
Vajon süssük pirosra a szeletek mindkét oldalát. Tegyük félre.
A serpenyőben maradt vajhoz adjuk hozzá a citromlevet, a Worchestershire szószt és a mustárt. Fakanállal keverjük simára. Alacsony hőfokon forraljuk fel. Öntsük hozzá a tejszínt, ismét keverjük át, majd ezt a szószt csorgassuk a hússzeletekre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése