Mézes-vajas karajszeletek
Hozzávalók:
- 4 evőkanál vaj, hidegen kanalazva
- 2 evőkanál méz
- 7 szelet csont nélküli karaj
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 csapott kiskanál őrölt pirospaprika
- cayenne bors
- oregánó
- kakukkfű
- fokhagymapor
- adalékmentes ételízesítő
- 1 dl (rizs)tejszín
A fűszereket összekeverjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát megfűszerezzük velük.
A vajat és a mézet egy serpenyőben összemelegítjük. Közepes hőfokon (óvatosan kell a hőfokkal bánni, mert könnyen égni kezd a mézes keverék) a hússzeletek mindkét oldalát 5 percig sütjük, majd egy tűzálló tepsibe rendezzük és a megmaradt zsiradékot ráöntjük a húsra. Jó szorosan lefedjük alufóliával a tepsit és 180 fokon 18 percig sütjük.
A hússzeleteket kiszedjük egy tányérra, a tepsiben megmaradt zsíros levet öntsük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a tejszínt, majd alacson hőfokon forraljuk fel és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezzel a szószos öntettel locsoljuk meg a húst.
Hagymás krumplit ettünk hozzá.
Mennyei ❤😋🥰
Megjegyzések
Megjegyzés küldése