Mézes-vajas karajszeletek


 

Hozzávalók:

- 4 evőkanál vaj, hidegen kanalazva

- 2 evőkanál méz

- 7 szelet csont nélküli karaj

- só

- bors

- őrölt kömény

- 1 csapott kiskanál őrölt pirospaprika

- cayenne bors

- oregánó

- kakukkfű

- fokhagymapor

- adalékmentes ételízesítő 

- 1 dl (rizs)tejszín


A fűszereket  összekeverjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát megfűszerezzük velük.

 A vajat és a mézet egy serpenyőben összemelegítjük. Közepes hőfokon (óvatosan kell a hőfokkal bánni, mert könnyen égni kezd a mézes keverék) a hússzeletek mindkét oldalát 5 percig sütjük, majd egy tűzálló tepsibe rendezzük és a megmaradt zsiradékot ráöntjük a húsra. Jó szorosan lefedjük alufóliával  a tepsit és 180 fokon 18 percig sütjük.

A hússzeleteket kiszedjük egy tányérra, a tepsiben megmaradt zsíros levet öntsük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a tejszínt, majd alacson hőfokon forraljuk fel és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezzel a szószos öntettel locsoljuk meg a húst.

Hagymás krumplit ettünk hozzá.

Mennyei ❤😋🥰

Megjegyzések