Citromos-parmezános csirkemell


 

Hozzávalók:
- 30-40 dkg csirkemell, felszeletelve, kiklopfolva
- 1 db citrom, felszeletelve
- 1 evőkanál citromlé
- só
- bors
- 1 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
- 3 evőkanál vaj
- 4 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg reszelt gouda
- 2.5 dl víz
- adalékmentes ételízesítő
- 1 kiskanál kapribogyó
- 2 evőkanál rizstejszín

A liszthez keverjünk bazsalikomot és oregánót.
Olvasztott vajon nem túl erős fokozaton pirítsuk meg a citromszeleteket. Szedjük ki őket egy tányérra.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg a lisztben.
Vaj-olaj keverékben süssük meg a húsokat, majd tegyük egy tányérra. A serpenyőben fennmaradó zsiradékhoz öntsünk 2.5 dl vizet és forraljuk fel.
Amikor felforrt, adjuk hozzá a reszelt sajtokat. Keverjük át, majd adjuk hozzá a kapribogyót és egy kis vajat, valamint a lisztet keverjük el benne.
Ezután tegyük bele a hússzeleteket a citromszeletekkel együtt, löttyintsük rá a tejszínt és forraljunk rajta egyet.
Bulgurral fogyasszuk; mennyei 😋😋😋

Megjegyzések